Skip to content
Inställningar för arbetsytan

Inställningar för arbetsytan

Ange arbetsytans namn, språk, tidszon och länder, och bestäm vem som får logga in, när arbetsytan går live och hur länge medarbetardata sparas.

Översikt

Admin › Arbetsyta samlar de inställningar som gäller för hela arbetsytan. Sidan har tre avsnitt — Allmänna inställningar , Standardvärden och Åtkomst och livscykel — och för ägaren dessutom en Farozon .

Ändringar sparas automatiskt. Det finns ingen Spara-knapp: en inställning sparas så snart du ändrar den, och en bekräftelse visas en kort stund. Namnet och webbplatsen sparas när du gör en paus i skrivandet eller lämnar fältet.

Några ändringar måste bekräftas först eftersom de påverkar alla: att slå på automatiskt skapande av användare, att ange arbetsytans startdatum och att begränsa inloggningen till en enda leverantör.

Vem kan ändra inställningarna

Ägaren och Arbetsyteadministratörer kan ändra allt på sidan utom att radera arbetsytan, vilket bara ägaren kan göra. Rollen Skrivskyddad kan öppna sidan och se inställningarna men inte spara ändringar. Rollen HR-administratör har inte åtkomst till sidan.

En inställning som inte kan ändras just nu är nedtonad, med orsaken under — till exempel Användarprovisionering hanteras av SCIM-provisioneringsintegrationen.

Versionshistorik

Klicka på Visa historik överst i Allmänna inställningar för att öppna Inställningshistorik . Där listas tidigare versioner av arbetsytans inställningar, med vem som ändrade dem och när.

Konfiguration

Allmänna inställningar

Arbetsytans namn, utseende, språk och var den verkar.

InställningVad den påverkarStandard
Arbetsytans namnNamnet som visas överallt i mTime, till exempel i arbetsyteväljaren. Det får inte vara tomt: om du tömmer fältet och lämnar det kommer det sparade namnet tillbaka.Anges när arbetsytan skapas
WebbplatsFöretagets webbadress, som referens.Tomt
ArbetsyteikonBilden som visas bredvid arbetsytan i arbetsyteväljaren. Använd Ladda upp ikon för att lägga till en (PNG, JPEG, WebP, GIF eller SVG, högst 1 MB) och Ta bort för att gå tillbaka till standardikonen.Ingen
Primärt språkSpråket som arbetsytan arbetar på. E-post skickas på det här språket till användare som inte själva har valt språk, och det används som reserv när något saknar översättning till läsarens språk — till exempel ett aktivitetsnamn. Val: English, Dansk, Français, Italiano, Nederlands, Norsk, Svenska.English
Andra språkDe övriga språk som namnen på aktiviteter och tidskonton finns på. Översättningen fyller i dessa språk och inga andra. Lämna fältet tomt om namnen bara ska finnas på det primära språket.Tomt
TidszonVilket kalenderdatum en tidsregistrering hör till. Välj tidszonen där ert huvudkontor ligger.Europe/Copenhagen
ArbetsländerDe länder som anställningar och organisationsenheter kan finnas i. Om det finns exakt ett land blir det standardarbetsland.Tomt

Andra språk

Under Andra språk föreslår mTime de språk som era användare redan läser mTime på, efter Era användare läser mTime på: , med antalet användare för varje språk. Klicka på ett förslag för att lägga till det.

När du lägger till ett språk visar sidan vilka aktiviteter och tidskonton som ännu inte är översatta till det, med länken Översätt dem till aktivitetssidan. Ingenting översätts förrän du följer länken och granskar resultatet. Se Namn på aktiviteter och tidskonton på flera språk.

Arbetsländer

mTime låter dig inte ta bort ett land som fortfarande används av anställningar eller organisationsenheter. Flytta dem till ett annat land först.

Standardvärden

Inställningar som gäller för alla på arbetsytan.

InställningVad den påverkarStandard
Visa inte födelsedagarNär den är på visas inte kollegornas födelsedagar i firandewidgeten på översikten. Jubileer visas alltid.Av (födelsedagar visas)
Normal veckoarbetstidArbetstiden per vecka för en heltidstjänst. mTime använder den för att räkna ut varje medarbetares heltidsekvivalent (FTE). Mellan 1 och 168 timmar.37 timmar

Åtkomst och livscykel

Vem som kan logga in och hur användare skapas, när arbetsytan går live och hur länge medarbetardata sparas.

InställningVad den påverkarStandard
Skapa användare automatisktSkapar en användare automatiskt när en anställning börjar och tar bort den när anställningen slutar. Inte tillgänglig medan SCIM-provisioneringsintegrationen är på, eller på en testarbetsyta.Av
TestarbetsytaMarkerar arbetsytan som testarbetsyta. Den märks tydligt i appen och testprofiler blir tillgängliga. När du slår på den stängs Skapa användare automatiskt av.Av
Arbetsytans startdatumDatumet då arbetsytan går live. Ingenting kan registreras före det. Så länge det är tomt förblir arbetsytan ett utkast.Tomt (utkast)
Lagring av medarbetardata (år)Hur många år efter att en medarbetare har slutat som hens data raderas automatiskt. 0 sparar medarbetardata för alltid.5
Tillåtna e-postdomänerE-postdomänerna som er organisation äger. Används tillsammans med single sign-on-leverantören.Tomt
Single sign-on-leverantörDen enda inloggningsleverantör som arbetsytan godtar (Microsoft, Google eller Visma). Ingen begränsning godtar alla inloggningsmetoder.Ingen begränsning

Skapa användare automatiskt

När du slår på inställningen visar dialogrutan Aktivera automatisk användarprovisionering? hur många nuvarande medarbetare som bjuds in direkt. Klicka på Aktivera automatisk provisionering för att bekräfta. Se Automatisk provisionering för hur det dagliga jobbet fungerar.

Testarbetsyta

En testarbetsyta är avsedd för att prova saker och för demonstrationer. Där kan en och samma inloggning ha flera testprofiler. Automatiskt skapande av användare är inte tillgängligt på en testarbetsyta.

Arbetsytans startdatum

Det är när du anger datumet som arbetsytan går live, så mTime ber dig bekräfta i dialogrutan Gå live den …? . Klicka på Gå live för att bekräfta. Från och med det datumet skapar mTime tidrapportperioder, påminnelser och intjäning, och skapar användare.

På en arbetsyta som redan är live frågar mTime i stället Flytta startdatumet till …? . Klicka på Flytta startdatum för att bekräfta. Startdatumet för en arbetsyta som är live kan flyttas men inte tas bort. Se Gå live.

Lagring av medarbetardata (år)

Medarbetare som har slutat för längre tid sedan än så flyttas till Papperskorgen och raderas permanent 30 dagar senare. Om du tömmer fältet återgår det till standardvärdet 5 år. Se Lagring av medarbetardata.

Single sign-on

Lägg till minst en domän under Tillåtna e-postdomäner (skriv den och klicka på Lägg till ) innan du väljer en Single sign-on-leverantör . Innan dess går det inte att välja leverantör.

När du väljer en leverantör loggas alla ut, även du, och alla andra sätt att logga in spärras — lösenord, passkeys och mTime-supportpersonal som ni har lagt till som användare inräknade. Du bekräftar genom att skriva arbetsytans namn och klicka på Begränsa inloggning . Att ta bort en domän medan en leverantör är vald kräver samma bekräftelse, att lägga till en domän gör det inte. mTime låter dig inte införa en begränsning som skulle stänga ute dig själv.

Läs Single sign-on innan du slår på det.

Farozon

Bara ägaren ser det här avsnittet. Radera arbetsyta raderar arbetsytan och alla dess data permanent. Se Radera arbetsyta.

Felsökning

ProblemLösning
En inställning är nedtonad med en orsak underOrsaken talar om vad som hindrar ändringen. Till exempel kan Skapa användare automatiskt inte ändras medan SCIM-provisioneringen är på eller på en testarbetsyta.
Jag kan se sidan men inte ändra någotDin roll kan bara läsa arbetsytans inställningar. Be ägaren eller en arbetsyteadministratör.
Skapa användare automatiskt har stängts av av sig självArbetsytan har markerats som testarbetsyta, vilket stänger av den.
Ett arbetsland går inte att ta bortDet används fortfarande av en anställning eller en organisationsenhet. Ändra dem först.
Det går inte att välja single sign-on-leverantörLägg först till minst en e-postdomän.
Knappen Begränsa inloggning förblir inaktivSkriv arbetsytans namn exakt. Om dialogrutan säger att begränsningen skulle stänga ute dig loggar du först in med den leverantören med en adress på någon av domänerna, eller ber en administratör som gör det.
En medarbetares datum hamnar på fel dagKontrollera Tidszon .