Skip to content
Indstillinger for arbejdsområdet

Indstillinger for arbejdsområdet

Angiv arbejdsområdets navn, sprog, tidszone og lande, og bestem, hvem der kan logge ind, hvornår arbejdsområdet går i drift, og hvor længe medarbejderdata opbevares.

Overblik

Admin › Arbejdsområde indeholder de indstillinger, der gælder for hele arbejdsområdet. Siden har tre sektioner – Generelle indstillinger , Standarder og Adgang og livscyklus – og for ejeren desuden en Farezone .

Ændringer gemmes automatisk. Der er ingen Gem-knap: En indstilling gemmes, så snart du ændrer den, og en bekræftelse vises kortvarigt. Navn og hjemmeside gemmes, når du holder pause i indtastningen eller forlader feltet.

Nogle få ændringer skal bekræftes først, fordi de påvirker alle: når du slår automatisk brugeroprettelse til, når du angiver arbejdsområdets startdato, og når du begrænser login til én udbyder.

Hvem kan ændre indstillingerne

Ejeren og arbejdsområdeadministratorer kan ændre alt på siden undtagen sletning af arbejdsområdet, som kun ejeren kan foretage. Rollen Skrivebeskyttet kan åbne siden og se indstillingerne, men ikke gemme ændringer. Rollen HR-administrator har ikke adgang til siden.

En indstilling, der ikke kan ændres lige nu, er nedtonet med årsagen nedenunder – f.eks. Brugerprovisionering styres af SCIM-provisioneringsintegrationen.

Versionshistorik

Klik på Se historik øverst i Generelle indstillinger for at åbne Indstillingshistorik , der viser tidligere versioner af arbejdsområdets indstillinger, og hvem der ændrede dem hvornår.

Konfiguration

Generelle indstillinger

Arbejdsområdets navn, udseende, sprog, og hvor I arbejder.

IndstillingDet påvirkerStandard
ArbejdsområdenavnDet navn, der vises overalt i mTime, f.eks. i vælgeren af arbejdsområde. Det kan ikke være tomt: Rydder du feltet og forlader det, vender det gemte navn tilbage.Angivet, da arbejdsområdet blev oprettet
HjemmesideAdressen på virksomhedens hjemmeside, til orientering.Tom
ArbejdsområdeikonDet billede, der vises ved arbejdsområdet i vælgeren af arbejdsområde. Brug Upload ikon til at tilføje et (PNG, JPEG, WebP, GIF eller SVG, højst 1 MB) og Fjern til at gå tilbage til standardikonet.Intet
Primært sprogDet sprog, arbejdsområdet arbejder på. E-mails sendes på dette sprog til brugere, der ikke selv har valgt et sprog, og det bruges, når noget ikke er oversat til læserens sprog – f.eks. et aktivitetsnavn. Valgmuligheder: English, Dansk, Français, Italiano, Nederlands, Norsk, Svenska.English
Andre sprogDe øvrige sprog, jeres navne på aktiviteter og tidskonti findes på. Oversættelsen udfylder disse sprog og ingen andre. Lad feltet stå tomt, hvis navnene kun skal findes på det primære sprog.Tom
TidszoneHvilken kalenderdato en tidsregistrering hører til. Vælg tidszonen for jeres hovedkontor.Europe/Copenhagen
ArbejdslandeDe lande, ansættelser og organisationsenheder må ligge i. Med præcis ét land bliver det standardarbejdslandet.Tom

Andre sprog

Under Andre sprog foreslår mTime de sprog, jeres brugere allerede læser mTime på, efter Jeres brugere læser mTime på: med antallet af brugere for hvert sprog. Klik på et forslag for at tilføje det.

Når du tilføjer et sprog, viser siden, hvilke aktiviteter og tidskonti der endnu ikke er oversat til det, med linket Oversæt dem til siden med aktiviteter. Der oversættes intet, før du følger linket og gennemgår resultatet. Se Navne på aktiviteter og tidskonti på flere sprog.

Arbejdslande

mTime afviser at fjerne et land, som ansættelser eller organisationsenheder stadig bruger. Flyt dem til et andet land først.

Standarder

Indstillinger, der gælder for alle i arbejdsområdet.

IndstillingDet påvirkerStandard
Vis ikke fødselsdageEr indstillingen slået til, vises kollegernes fødselsdage ikke på kortet Fejringer på forsiden. Arbejdsjubilæer vises altid.Fra (fødselsdage vises)
Normal ugentlig arbejdstidDen ugentlige arbejdstid for en fuldtidsstilling. mTime bruger den til at beregne hver medarbejders FTE (fuldtidsækvivalent). Mellem 1 og 168 timer.37 timer

Adgang og livscyklus

Hvem der kan logge ind, og hvordan brugere oprettes, hvornår arbejdsområdet går i drift, og hvor længe medarbejderdata opbevares.

IndstillingDet påvirkerStandard
Opret brugere automatiskOpretter automatisk en bruger, når en ansættelse begynder, og fjerner den, når ansættelsen ophører. Kan ikke bruges, mens integrationen til SCIM-provisionering er slået til, eller på et testarbejdsområde.Fra
TestarbejdsområdeMarkerer arbejdsområdet som et testarbejdsområde. Det er tydeligt markeret i appen, og testprofiler bliver tilgængelige. Når indstillingen slås til, slås Opret brugere automatisk samtidig fra.Fra
Arbejdsområdets startdatoDen dato, arbejdsområdet går i drift. Der kan ikke registreres noget før den. Så længe feltet er tomt, forbliver arbejdsområdet en kladde.Tom (kladde)
Opbevaring af medarbejderdata (år)Hvor mange år efter en medarbejders fratræden vedkommendes data slettes automatisk. 0 opbevarer medarbejderdata på ubestemt tid.5
Tilladte e-maildomænerDe e-maildomæner, jeres organisation ejer. Bruges sammen med single sign-on-udbyderen.Tom
Single sign-on-udbyderDen eneste loginudbyder, arbejdsområdet accepterer (Microsoft, Google eller Visma). Ingen begrænsning accepterer alle loginmetoder.Ingen begrænsning

Opret brugere automatisk

Når du slår indstillingen til, fortæller dialogen Aktivér automatisk brugeroprettelse? , hvor mange nuværende medarbejdere der straks bliver inviteret. Klik på Aktivér automatisk brugeroprettelse for at bekræfte. Se Automatisk brugeroprettelse for, hvordan det daglige job fungerer.

Testarbejdsområde

Et testarbejdsområde er beregnet til afprøvning og demonstrationer. Det lader ét login have flere testprofiler. Automatisk brugeroprettelse kan ikke bruges på et testarbejdsområde.

Arbejdsområdets startdato

Det er angivelsen af datoen, der sætter et arbejdsområde i drift, så mTime beder dig bekræfte i dialogen Gå i drift den …? . Klik på Gå i drift for at bekræfte. Fra den dato danner mTime perioder på tidsregistreringen, påmindelser og optjening og opretter brugere.

På et arbejdsområde, der allerede er i drift, spørger mTime i stedet Flyt startdatoen til …? , når du ændrer datoen; klik på Flyt startdato for at bekræfte. Startdatoen for et arbejdsområde i drift kan flyttes, men ikke ryddes. Se Gå i drift.

Opbevaring af medarbejderdata (år)

Medarbejdere, der har været fratrådt længere end dette, flyttes til Papirkurven og slettes endeligt 30 dage senere. Rydder du feltet, sættes det tilbage til standardværdien på 5 år. Se Opbevaring af medarbejderdata.

Single sign-on

Tilføj mindst ét domæne under Tilladte e-maildomæner (skriv det, og klik på Tilføj ), før du vælger en Single sign-on-udbyder ; indtil da kan udbyderen ikke vælges.

Når du vælger en udbyder, logges alle ud, også du selv, og alle andre måder at logge ind på afvises – også adgangskoder, adgangsnøgler og mTime-supportmedarbejdere, du har tilføjet som brugere. Du bekræfter ved at skrive arbejdsområdets navn og klikke på Begræns login . Fjerner du et domæne, mens der er valgt en udbyder, skal det bekræftes på samme måde; det skal tilføjelse af et domæne ikke. mTime lader dig ikke indføre en begrænsning, der ville lukke dig selv ude.

Læs Single sign-on, før du slår det til.

Farezone

Kun ejeren ser denne sektion. Slet arbejdsområde sletter arbejdsområdet og alle dets data permanent. Se Slet arbejdsområde.

Fejlfinding

ProblemLøsning
En indstilling er nedtonet med en årsag nedenunderÅrsagen fortæller, hvad der blokerer den. Opret brugere automatisk kan f.eks. ikke ændres, mens SCIM-provisionering er slået til, eller på et testarbejdsområde.
Jeg kan se siden, men ikke ændre nogetDin rolle kan kun læse arbejdsområdets indstillinger. Spørg ejeren eller en arbejdsområdeadministrator.
Opret brugere automatisk er slået fra af sig selvArbejdsområdet er blevet markeret som testarbejdsområde, og det slår indstillingen fra.
Et arbejdsland kan ikke fjernesDet bruges stadig af en ansættelse eller en organisationsenhed. Ret dem først.
Single sign-on-udbyderen kan ikke vælgesTilføj mindst ét e-maildomæne først.
Knappen Begræns login forbliver deaktiveretSkriv arbejdsområdets navn præcist. Siger dialogen, at begrænsningen ville lukke dig ude, så log først ind med den pågældende udbyder med en adresse på et af domænerne, eller bed en administrator, der gør det, om hjælp.
En medarbejders datoer falder på den forkerte dagKontrollér Tidszone .